Workshop porselein gieten en illustreren

Degene die mij een beetje volgt via Social Media, privé vooral, kent mijn zwak/bewondering voor uitgebloeide bloemen. Dat heeft misschien te maken met mijn bijbaantje in een bloemenwinkel tijdens mijn studietijd: Mijn huis stond altijd vol met bloemen. Wanneer een snijbloem niet meer verkoopbaar was, omdat ze niet langer dan een week meer zouden staan, kreeg ik ze mee naar huis.

Wanneer een snijbloem over zijn houdbaarheidsdatum raakt, worden de blaadjes slap. Ze verkleuren, verliezen houvast. En de stelen buigen soms door totdat ze knakken. Ik maak daar graag foto’s van. Of ik droog ze als het even kan.

Harm en Elke maken er afdrukken van in keramiek. In hun atelier liggen gedroogde takjes met bessen en mooie blaadjes en er staan vazen met verdroogde distels en herfsttakken. Deze gebruiken ze om afdrukken mee te maken in nat porselein. Met prachtige bordjes als resultaat.

Wij bezoeken hun studio al enige jaren op Sectie-C terrein tijdens de Designweek in Eindhoven. Wij zijn fan! Hun werk herken je aan eenvoudige natuurlijke illustraties op modern vormgegeven porselein. Prachtig! Toen vorige maand ons oog viel op een flyer om een workshop te volgen, hebben we geen moment geaarzeld om ons in te schrijven. 

Afgelopen zaterdag zijn we, met een aantal mooie takjes en blaadjes uit eigen tuin in de hand, richting Eindhoven gereden. De ochtend is voorbij gevlogen. We hebben heerlijk gewerkt aan meerdere kleine proefjes en aan een bord om later aan onze muur te hangen. Benieuwd naar het resultaat… we zullen ons werk na een aantal weken thuis gestuurd krijgen.

Na een lekkere lunch zijn we een verdieping hoger aan de slag gegaan met het illustreren van twee borden Bij Saskia Overzee. Saskia’s atelier is één grote ontdekkingstocht langs de mooiste en kleine schatten van de natuur. Overal liggen uitgedroogde blaadjes, takjes, bessen, plantjes met wortels en zelfs dode diertjes. Deze gebruikt ze als inspiratie voor haar illustraties en foto’s. Aan ons de uitdaging om het ook eens te proberen…

We zijn met lege handen naar huis gegaan. De bordjes moeten nog afgebakken worden… Na ontvangst laten we je graag het resultaat zien. Wordt vervolgd dus!

Mocht je ook graag deze workshop willen doen…? 11 maart 2017 en 21 mei 2017 heb je nog een kans! Kijk voor meer informatie op: www.saskiaoverzee.nl of www.harmenelke.nl

[TH]

Anderen lazen dit ook:

Deel dit artikel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.