Bilbao: een fijne combinatie van lekker eten, shoppen en museumbezoek!

Ik realiseer me maar al te vaak hoe gelukkig ik mij mag prijzen, dat ik de gelegenheid heb om voor mijn werk vele plekken op deze wereld te bezoeken.
Vorig weekend heb ik werk en privé gecombineerd in een tripje naar Bilbao. Samen met een vriendin. De keus viel op deze stad omdat dit een plek was waar we beide nog niet waren geweest. En wat een goede keus! Wanneer je van shoppen, lekker eten en kunst houdt, beveel ik deze stad van harte aan.

Bilbao staat, net als vele Spaanse steden bekend om zijn pintxo’s. Gedurende de hele dag staan in barretjes tal van lekkere Spaanse hapjes uitgestald op de toonbank. Voor een klein bedrag kun je een bordje vullen met overheerlijke hapjes met vis, ei, kaas, brood, olijven spiesjes enz.
Maar daarnaast kun je er overheerlijk alla carte eten. Één restaurant licht ik graag uit: Foodoo. Hier zijn we zelfs twee keer gaan eten omdat er zo veel lekkers op de kaart staat. En de ambiance… heel gezellig, verassend en over elk detail is nagedacht. Dus zeker uitproberen wanneer je in Bilbao bent.

En dan shoppen. Enerzijds heb je de grote winkelketens in het nieuwere gedeelte. Hier vind je meerdere Zara’s, Pull and Bear, Michael Kors, Stradivarius en nog veel meer. Maar mocht je meer zin hebben in kleine boetiekjes, vintage interieur winkeltjes en authentieke speciaalzaakjes dan moet je in het oude centrum zijn. Aangezien THJS zich richt op interieur, licht ik graag de onderstaande winkel uit:

Ah!
De eigenaresse van deze winkel heeft een fijn gevoel voor het vinden van bijzondere kaarten, schilderijtjes, lampjes en andere kleine interieur accessoires. Ik heb mijn kaarten voorraad weer aangevuld!

En dan ‘last but not least’. Dé aanleiding om  Bilbao te bezoeken is natuurlijk voor velen het Guggenheim museum. Ik snap het!
In de eerste plaats vanwege de collectie die er getoond wordt. Er zijn bekende werken van kunstenaars zoals Salvador Dalí, René Magritte, Andy Warhol, en Picasso te zien. En buiten flankeert een ruim twaalf meter hoge puppy van Jeff Koons de ingang.
Maar nog indrukwekkender vond ik het gebouw op zichzelf. Wauw. Glooiende witte muren, grijze metalen strakke balken, glazen wanden en de ‘schitterende’ titanium platen vormen een interessant samenspel. Ik kon wel blijven kijken en zoeken naar mooie spannende dialogen tussen contrasterende vormen en materialen. Stilstaand, anders werd ik duizelig…
Frank Gehry, een Noord-Amerikaanse architect heeft het gebouw ontworpen.

Geïnteresseerd in nog meer leuke restaurantjes in Bilbao? Kijk dan even op mijn pinterest… [TH]

Anderen lazen dit ook:

Deel dit artikel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.