Enthousiast over glas

Af en toe schrijven Titia en ik ons in voor een workshop. Omdat we het leuk vinden om zelf iets te maken, maar ook, omdat we voor ons werk een techniek of materiaal graag beter willen leren kennen. Het helpt ons, om bij het ontwikkelen van producten, nog beter te begrijpen wat je wel of juist niet met bepaalde materialen kunt doen. Vorig jaar volgden we een workshop porselein bij Harmen en Elke. En morgen, een workshop oude fotografie technieken bij Robert Broos. 

Op de Ambiente kregen we inspiratie voor onze volgende workshop. Bij Glaslabor, een project van de Hochschule der Bildende Künste in Saar, zagen we de resultaten van een workshop glasblazen. In dit project hebben studenten een combinatie gemaakt van oude glasblaasstechnieken met digitale elementen. Het resultaat was bijzonder, en maakte ons enthousiast om ook eens een workshop ‘glas’ te gaan doen!

Alleen, waar zou je een workshop glasblazen kunnen volgen? Titia opperde al: vast in Leerdam. Maar misschien heeft een van jullie een goede tip? We zouden dat heel graag van jullie horen!

Anderen lazen dit ook:

Deel dit artikel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.