Kerst 2016

Dit is misschien wel het meest aparte trendthema uit ons trendboek voor Winter en Kerst 2016|2017. Het thema doet zijn naam eer aan: Mantle Pieces. Trefwoorden zijn: recycling, 3-d printen, upgraden, klassiek en modern, ludiek, kaleidoscopische dessins, persoonlijk, mixen. 

Sfeerbeschrijving Mantle Pieces:

Hij weet niet of toeval bestaat of niet. Maar het is wel heel bijzonder, dat hij net op de dag dat hij zijn 3-dprinter geleverd kreeg, dat beeldje van zijn moeder liet vallen. Het hoofdje van het kindje op de arm van de monnik was compleet vergrijzeld. Maar hij kon het niet over zijn hart verkrijgen om het weg te gooien. Er zaten te veel herinneringen aan. Het lag naast zijn toetsenbord te wachten op een beslissing, terwijl hij de 3-Dprinter installeerde. En in een opwelling had hij een klein, oranje Mickey Mouse-gezichtje geprint, en dat op de plek van het missende hoofdje gelijmd. Het stond prachtig in zijn huis, en sloot naadloos aan op zijn persoonlijke mix van klassieke meubels en modernde designstukken.

Iedereen die het zag was enthousiast! Zijn vrienden kwamen een voor een met een eigen gebroken beeldje aanzetten om op een ludieke manier te repareren. En op een avond was het idee geboren: ze gingen online! De Etsyshop stroomde in no time over van de bestellingen. Hij levert over de hele wereld creatieve opzetstukken voor gebroken beeldjes. Soms vermoed hij, dat het beeldje met opzet gebroken is zodat er door hem iets voor geprint kan worden. Inmiddels werkt hij aan een eigen website. Maar hij twijfelt nog over de naam. Wordt het Mental pieces? Of Mantelpieces?

Wil je het hele thema zien, of zoek je alvast trendinformatie voor de komende zomer? Die vind je in het digitale trendboek!

Anderen lazen dit ook:

Deel dit artikel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hallo daar!